December 29, 2017

Please reload

Siste innlegg

Vekk din indre skipper og veiviser i 2017!

December 31, 2016

1/2
Please reload

Utvalgt innlegg

Ingen motsettning mellom indre arbeid og politikk!

January 13, 2018

Jeg har alltid hatt mange samfunnsaktive mennesker som studenter og klienter. Å stå i hardt vær kan koste både fysisk og psykisk. I SørAfrika husker jeg med glede samarbeidet med noen av Nelson Mandelas nærmeste kvinnelige medarbeidere. De var ikke redd for å se innover i seg selv. De så ikke noen motsettning mellom SELVutvikling og politisk aktivitet. For det kan ligge "sår" bak våre reaksjoner, selv om reaksjonen er reell og riktig. Kroppen vår trenger like mye ro som aktivitet og psykisk trenger vi støtte og gode venner. Jeg kjenner flotte folk som har fått posttraumatisk stressyndrom etter viktige og riktige kamper. Og selv gikk jeg ned for telling etter en periode med falske anklager. Mange av metodene som har hjulpet meg og mange andre ligger utenfor det offentlige helsevesen og kalles ofte alternativt, noen ganger med en sterk negativ klang. Jeg har selv vært fordomsfull og redd for at reisen "innover" kunne fortrenge den ytre verden. Men jeg har lært gjennom snart 40 år - at det er når jeg tar ansvar for meg selv - når jeg lærer og øver og vokser - at jeg også er i stand til å samarbeide med andre. Derfor kaller jeg det jeg arbeider med for indre politikk - fordeling av goder og ansvar i en felles verden.

 

 

Tags: