top of page

Vær varsom med å gi råd til andre

Det er en blandet opplevelse å være med på messer som den i helgen "Body, mind, spirit". Blandet betyr at det både er gøy og litt deprimerende. Lillestrømmessen har overtatt konseptet av den tidligere alternativmessen i Osloområde. Da Bertil Berg-Olsen var sentral i arbeidet var det spennende paneldiskusjoner med mennesker fra mange grupperinger og mye ble også satt spørsmålstegn ved. Derfor har jeg og ILIANA akademiet vært med fra begynnelsen. Diskusjonene har vært færre etter hvert som årene har gått. I år var jeg med på et panel om livsmestring i skolen hvor jeg møtte andre som også jobbet med saken. Det var inspirerende. Men i den store "alternative" verden, er det like mange motsetninger som i resten av verden. Den delen jeg ikke er så begeistret for er der hvor er det gis råd til helt ukjente mennesker, basert på metoder klienten ikke kan evaluere, og der hvor rådene blir gitt som en bastant sannhet. "Slik er du" og "dette er meningen med ditt liv" er setninger jeg dessverre hører. Mengden av selverklærte klarsynte som påstår de vet bedre enn alle andre er stor, og køene foran standene deres kan være lange. Jeg tror det er mange som leter etter svar og innsikt og rett og slett litt støtte i livet. Jeg kritiserer ikke dem som søker. Det er modig å spørre om noe viktig og være åpen for læring. Spørsmålet er om de virkelig får hjelp? Jeg vet selv at intuisjonen og klarsynet kan styrkes hos alle og at kunnskap om ens eget indre kan læres via mange kreative måter som ikke bare er vanlig tankevirksomhet. For meg er det viktig at dette skal bli alle til del og at innsikter eies av den enkelte og at viljen i den enkelte styrkes og ikke svekkes gjennom troen på at andre vet bedre enn dem selv. Det er egentlig ikke noen forskjell på dette og troen på andre autoriteter i samfunnet, men det blir så tydelig galt når det serveres gjennom det som kalles kanaliseringer og klarsyn eller informasjoner "fra den andre siden". Missforstå meg rett. Menneskesinnet har utrolig mange muligheter som jeg også synes det er spennende å utforske. Og hva hver og en gjør på sin måte blander jeg meg ikke i. Det er når det involverer andre som kanskje heller ikke vet hvordan de skal forholde seg til de svarene de får, at jeg skulle ønske det var litt mer varsomhet. (foto av Maria Lundberg)

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page