top of page

Tenke globalt og handle lokalt!


Plast til fare for fugl og fisk!

Det er uro i verden. Det har det kanskje alltid vært. Alle vet at media plukker ut noe og utelater det meste og likevel vi blir vi sterkt påvirket av hendelser som i Nice og Tyrkia, som begge oppleves nære, der de kommer mot oss i farger om og om igjen i en suggererende strøm fra radio og TV. Jeg tror det er viktig "å følge med" i verden. Derfor forsøker jeg å finne nyheter fra flere steder. Det blir likevel "for mye" og det oppleves overveldende å se og høre om død, lidelse og frykt om og om igjen. Jeg tror både mengden av informasjonene rundt hendelsene slår ut folk og kan etter hvert gjøre oss mer ufølsomme fordi vi føler vi må værne oss mot følelsene av avmakt. Resultatet er at mange rett og slett velger å ikke "følge med". For det er jo ikke så mye jeg kan gjøre med dette her, foran TV og radio, i et rimelig trygt og fredelig land. For å ikke å bli passivisert, bli deprimert eller "ta skade" av informasjonene er det faktisk viktig å gjøre noe. Å sitte stille er ikke bra. Dyr rister på seg når de blir frustrerte. De beveger seg, slik at nervesystemet kommer i balanse igjen. De "gjør" noe.

Så min oppfordring er at du finner noe du kan gjøre som føles bra. Det kan være noe som bare er for deg selv, som å bevege på deg, riste løs, gå en tur, eller trene. Det kan være noe som er bra for andre slik at du føler at du er av nytte og det kan være noe for dine omgivelser og for verden. Og da er det mye som gjøres! Jeg valgte å ta en tur ut i fjæra der jeg er på sommeren, og plukke søppel som blir skylt opp på land og som ved flo sjø desverre skylles ut igjen til fare for sjødyr av alle slag. Og etter et par søppelsekker fant jeg meg et sted hvor jeg kunne sitte å gjøre en pusteøvelse, en meditasjon og en reflekson. På veien inn i huset igjen var det som om kroppen og sinnet har fått sitt. Jeg følte jeg hadde gjort noe - ikke for menneskene i Nice eller i Tyrkia - men jeg hadde likevel gjort noe bra, sett i den store og den lille sammenhengen som jeg tross alt er en viktig del av.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page