top of page

ILIANA akademiet tar en pause

Over 100 personer er utdannet ILIANA-livsveiledere / Livs-coacher ved akademiet. Det har vært holdt 10 kull som har fått undervisning i Oslo, Haugesund og i Bardal i Nordland. Jeg vet fra utallige samtaler, mail og telefoner fra tidligere studenter at mange bruker det de har lært videre. Mange har integrert både teori og praksis i eget arbeid og i fritid på mange kreative måter. Og det var målet. At du selv skulle kunne ta kunnskapene og innsikten videre inn i ditt eget liv, til din famile, i ditt arbeid og i det hele tatt, inn i verden rundt deg.

I 1983 var jeg den eneste læreren og det første kurset ble holdt for feminister i Halifax i Kanada. De lurte på hvordan jeg kunne mene at dette også var viktig politisk arbeid. For meg var det en naturlig fortsettelse fra Nyfeministenes bevisstgjøringsgrupper. Så kom Inger Rølland fra Sverige og ville lære alt jeg hadde, og etter hvert har ca. 10 fullført eller delvis fullført lærerutdannelsen innen meditasjon og kreativ SELVutvikling. SELVutviklingskursene har vært holdt i flere land i tilleg til mange steder i Norge og har inspirert mange tusen.

Fagutdannelsen i energiarbeid var det mange av livsveilederene som tok senere da de oppdaget nytten av disse metodene i tillegg til metodene innen ILIANA-livsveiledning. Flere har også gått videre og lært mer NLP andre steder. Spesialkurs og fagkurs for utdannede har det vært flere av gjennom årene. Det samme gjelder SELVutviklingsgruppene som har vært holdt i Oslo, hvor flere har vært bestått av kvelder hver måned over et helt år. Flere ILIANA-lærere har arrangert egen grupper og tilbudt flere av ILIANA-kursene.

Nå er det en pause ved ILIANA akademiet. Fra 1983 har mye av det ILIANA akademiet har utforsket og undervist i vært med på å sette dagsorden som har brøytet vei for mange nye tanker og metoder. Nå har mye av dette kommet "inn varmen" og som igjen har tatt flere andre former. Skoleprosjektet "DU ER GOD" er et godt eksempel på dette. Og viste klart at elever ønsket mer kunnskap og flere verktøy i eget liv. ILIANA-lærere har virkelig brukt sin sin kompetanse videre.

Som det står på www.iliana.no så er det mulig at det blir flere kurs, men i første omgang blir det kun der andre samler en gruppe og organiserer det praktiske. Fra min side kan det etter hvert bli noe nettbasert, men faggutdannelsene er muligens et avsluttet kapittel. Alt kan gjenoppstå hvis det viser seg at det er behov for det! Jeg er også åpen for muligheten av å være gjestelærer hos andre med tilbud på andres utdannelser.

Jeg lar hjemmesiden fortsatt være på nett, fordi det her står mye som de av dere som praktiserer kan ha lyst til å henvise til. Det kan også være klienter som ønsker å lese litt mer om din fagbakgrunn og du får fremdeles tilgang til informasjon du selv kan bruke i andre sammenhenger. Jeg hører gjerne fra deg.

Den store CHAKRABOKA finnes nå som e-bok. Om det kommer kanskje mer?

Nyttårsmeditasjonen fortsetter - så kanskje vi ses i 2021? Eller før?

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page