top of page

Meditasjon er enkelt og likevel....

Ja, så enkelt er det. Det er mye du ikke trenger for å meditere. Det er som de sier i videoen jeg har linket til: Du sitter med en rak rygg, lukker øynene og fokusere på pusten din. Pust og sittestilling og gjentagelse er viktig. Så enkelt kan det gjøres. Og ved ILIANA akademiet har vi utviklet en 3 min. meditasjon som nettopp er enkel, selv om den involverer noen flere steg enn du får i videoen jeg henviser til.For det er likevel ikke så enkelt å "bare sitte". Underveis kommer det opp tanker, emosjoner og hendelser. Flere meditasjonslærere anbefaler eleven å bare la det gå, for så å gå tilbake til en enkel fokusering på for eksempel kropp og pust. Å kunne slippe og bare "sitte" er en viktig del av meditasjon. Likevel er dette bare en måte å meditere på.

For vi kan dele dette opp i minst tre nivå: Det første er å øve seg på å fokusere, det andre er å slippe / defokusere, og det tredje er å transendere eller overskride - eller skal vi rett og slett kalle det å vokse? Alt dette forsterkes ved at man gjør det sammen i en gruppe. Det er ikke et mål å være helt selvforsynt. Samvær har en verdi i seg selv. Også når du sitter med øynene igjen.

Ved å kombinere meditasjon med visualisering, med bruk av alle sanser, med energiøvelser med chakra samt refleksjon og diskusjon og teori gir likevel mye mer. Det kommer litt ann på hvorfor du vil lære meditasjon. Ønsker du avstressing og ro i kropp og sinn? Ønsker du flukt fra hverdagen? Ønsker du et lite pusterom? Det kan være nok mange ganger.

For det grunnleggende er å ta deg tid, å puste og å fokusere på her og nå.

Hvis du har lyst til å bli mer fleksibel i tanke, emosjoner og adferd og hvis du i tillegg er nysgjerrig og ønsker å reise dypere inn i sinnet, deg SELV, og få kontakt med enda mer - vel, da kan dette være en begynnelse - men det er ikke nok i seg selv. Da trenger vi både fokus, defokus og mertoder til transformasjon og vekst. Dette kan ILIANA akademiet lære deg mer om. Vi jobber med det grunnleggende + mye, mye mer!

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page